Loading...
Materialen 2017-07-25T08:53:26+00:00

De juiste keuze in materialen

Onze specialisten kunnen u adviseren bij de keuze van het materiaal rekening houdend met de verschillende eigenschappen van metalen of kunststoffen.

Niet alleen de prijs van het materiaal, maar ook de verspaanbaarheid is bepalend voor de kostprijs van het CNC-draaiwerk. Door onze ruime ervaring kunnen wij al uw vragen beantwoorden m.b.t. de materiaalkeuze voor uw CNC-draaiwerk.

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen
Binnen 1 werkdag een reactie

Marvo Technologies, voor uw ‘state of the art’ precisie draaiwerk

Materialen

Wij leveren topkwaliteit CNC draaiwerk in onder meer:

STAAL

De meest gebruikte staalsoort voor draaiwerk is automatenstaal (zonder lood) werkstof 1.0715 – 11SMn30+C/SH.
Dit ongelegeerde staal heeft goede verspaanbare eigenschappen. De toevoeging van onder andere Zwavel geven dit automatenstaal de goede verspaanbaarheid.

Ook andere staalsoorten worden toegepast  zoals:

 • C45K werkstof 1.0503
 • St37-2 werkstof 1.0037
 • St52-3 werkstof 1.0570
 • 42CrMo4 werkstof 1.7225

RVS-INOX

Roestvaststaal (ook aangeduid met RVS of Inox) is er in velerlei kwaliteiten. De keuze van de juiste RVS-kwaliteit is afhankelijk van factoren als lasbaarheid, hardbaarheid, corrosievastheid, mechanische eigenschappen en prijs.
Veel draaiwerk wordt verspaand uit;

 • RVS 303 (1.4301)
 • RVS 304 (1.4305)
 • RVS 316 (1.4404)
 • RVS 316Ti (1.4571)

De verspaanbaarheid verschilt per kwaliteit.
Wij verspanen hoogwaardige en nauwkeurige onderdelen met zeer nauwe toleranties in serie uit RVS.

ALUMINIUM

Aluminium is een hoogwaardig non-ferro metaal met een relatief laag gewicht en een hoge sterkte. De mechanische eigenschappen variëren per gekozen legering. Vaak wordt aluminium draaiwerk voorzien van een anodiseerlaag ter verhoging van de slijtvastheid en hardheid of als bescherming tegen agressieve stoffen.

Anodiseren gebeurt ook om esthetische redenen. Het uiterlijk kan geanodiseerd worden in een kleur naar wens.
Wij hebben zeer veel ervaring met het bewerken van aluminium en het anodiseren daarvan.

Vraag gerust om advies.

MESSING

Messing is een legering van koper en zink en is bekend om zijn zelfsmerende eigenschappen. Messing is te verkrijgen met diverse toevoegingen die invloed kunnen hebben op de hardheid, treksterkte en kleur. Voor fitwerk toepassingen worden regelmatig superlegeringen ingezet. Bijvoorbeeld indien eisen worden gesteld aan corrosiebestendigheid tegen chemische stoffen of ter voorkoming van lood in drinkwater.
Door onze jarenlange ervaring in het bewerken van dit metaal zijn wij in staat hoogwaardige en nauwkeurige onderdelen met zeer nauwe toleranties te fabriceren.

KUNSTSTOFFEN

Kunststoffen die regelmatig door ons worden verwerkt zijn:

 • POM – Polyacetaal is een sterke, harde en bovenal vormvaste kunststof met een zeer lage wrijvingsweerstand.
 • PA66 – Polyamide of Nylon is door zijn hoge slijtvastheid in combinatie met goede glij- en roleigenschappen dé kunststof voor dynamische toepassingen in de werktuigbouw.
 • HD-PE – Het enigszins vettig aanvoelende HDPE – polyethyleen is vochtafstotend en heeft een goede chemische bestendigheid, is geschikt voor het contact met levensmiddelen heeft een laag wrijvingscoëfficiënt en een redelijke slijtweerstand.
 • PPSU – Polyphenylsulfon combineert een uitzonderlijke hydrolysebestendigheid en steriliseerbaarheid met een opvallend hoge kerfslagvastheid; kent ook een intrinsieke vlamdovendheid en biedt goede weerstand tegen energierijke straling.
 • PVC– Polyvinylchloride is een stijf en vormvast kunststof materiaal met een glad en strak oppervlak. Het heeft uitstekende chemisch bestendige eigenschappen en is zowel goed te verlijmen als te lassen. Ook de bewerkingsnauwkeurigheid is relatief hoog en het wordt mede daardoor veel in de machinebouw toegepast.

HOOGWAARDIGE MATERIALEN

Wij kunnen voor u ook producten die uit meerdere materialen zijn samengesteld assembleren. De assemblage afdeling zorgt voor een perfecte afwerking van het afgesproken eindproduct. Bij assemblage maken we gebruik van verschillende verbindingstechnieken,  zoals schroeven, poppen lijmen, klinken en persen.